Plex Media Player voortaan gratis en ondersteuning voor cloud-diensten

Plex is een handige app voor degenen die graag een filmpje kijken of content streamen. Vanaf bijvoorbeeld je smartphone of andere apparaat kan je je content streamen naar je televisie. De media player kan voortaan door iedereen gratis gebruikt worden vanaf de desktop. Daarnaast biedt Plex Cloud nu ondersteuning voor bekende online opslagdiensten.

Plex

Plex maakt het mogelijk om films of andere content vanaf je smartphone, computer of andere apparaat te streamen. Dit streamen gaat naar je televisie. Tevens is het mogelijk om vanaf je NAS films te streamen. Je smartphone dient dan als afstandsbediening. Er zijn nu een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Plex

Gratis

De mediaspeler, ofwel Plex Media Player, is voortaan gratis te gebruiken. Dit is niet langer meer een betaalde functie voor de Plex Pass gebruikers. Overigens geldt deze wijziging alleen voor de desktop-versie. Wil je dit op je smartphone doen, dan dien je nog wel te betalen. Je kunt je bibliotheek op verschillende apparaten hiermee doorzoeken naar media.

Cloud-diensten

Een andere nieuwigheid in Plex is de mogelijkheid om gebruik te maken van clouddiensten. Dit is een betaalde functie, binnen Plex Cloud. Er is ondersteuning voor Google Drive, Microsoft OneDrive en Dropbox. Hier kan je mediabestanden opslaan, beheren en afspelen. Eerder was er al ondersteuning voor Amazon. Op dit moment dient de clouddiensten-ondersteuning enkel als beta-functie. Mocht je geen beta-tester zijn kan je je hier aanmelden voor een invite.

Plex: Stream films, tv, nieuws
Plex: Stream films, tv, nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel