Pokémon Go krijgt Raid Battles en Gym Badges in volgende update

Niantic is begonnen met het bijwerken van de gyms in de populaire game Pokémon Go. Spelers kunnen binnenkort op een geheel nieuwe manier de strijd aangaan in deze gyms. Voordat het zover is zijn alle gyms tijdelijk uitgeschakeld.

Pokémon Go met grote gym update

In de nieuwe update zullen Pokégyms er iets anders uitzien en werken. Want waar voorheen de gym op basis van prestige en training werkte gaat dat veranderen in zes permanente plaatsen voor de Pokémon van een team. Ook is het zo dat er in een gym geen dubbele Pokémon mogen voorkomen. Daardoor wordt de kans ook groter dat je met je eigen Pokémon een gym kunt verslaan.

Pokémon Go gym update

Pokémon die aan een gym zijn gekoppeld krijgen een motivatiemeter die aangeeft of de Pokémon voldoende gemotiveerd zijn voor een gevecht. Wanneer deze motivatiemeter daalt is de kans groter dat je Pokémon verliest, ook is de aanvalskracht van een Pokémon dan minder. Wanneer alle motivatie is weggezakt krijg je de Pokémon weer terug. Met berries vul je de motivatiemeter van je Pokémon weer aan. Win je een gevecht dan krijg je na de update ook een badge voor je overwinning.

Pokémon Go badges

Een nieuwe functie met de naam Raid Battle staat ook op de planning, hierin vind je extra sterke Pokémon die je samen met een groep spelers moet zien te verslaan. De Raid Boss zoals deze extreem sterke Pokémon heet, kan je verslaan in teams van maximaal 20 personen. Na het verslaan van deze speciale Pokémon kun je ook zeldzame Pokémon vangen en krijg je zeldzame items zoals Rare candies, Technical Machines (TM) en Golden Razz Berries.

Pokémon Go raid battle

Als de update is uitgerold voor de gyms dan worden deze weer ingeschakeld. De Raid Battles worden stapsgewijs toegevoegd in de komende weken.

Pokémon GO
Pokémon GO
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
Prijs: Gratis+

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel