PostNL app krijgt ‘Mijn Post’ en laat zien welke post naar jou onderweg is

PostNL heeft in Nederland in de afgelopen tijd een nieuwe functie getest en binnenkort wordt hij breder uitgerold. Het gaat om ‘Mijn Post’ in de PostNL app. Hierdoor kun je niet alleen zien welke pakketjes er onderweg zijn naar jou, maar ook brievenbuspost. DroidApp heeft de functionaliteit de afgelopen maanden getest en geeft je alvast een uitgebreid voorproefje van de nieuwe functionaliteit.

PostNL Mijn Post

PostNL is flink aan de weg aan het timmeren met de PostNL app. In de afgelopen maanden heeft het team achter de applicatie samen met een groep van circa 2000 gebruikers de functie ‘Mijn Post’ getest. Deze functie maakt het mogelijk om via de app direct te zien welke brieven, enveloppen en dergelijke brievenbuspost er op je mat zal vallen.

PostNL Mijn Post

Poststukken naar jou onderweg

Wanneer je je hebt aangemeld voor de functie duikt er in de PostNL app een extra optie op in het menu; ‘PostNL Mijn Post’. Post die naar jou onderweg is, wordt hier getoond en je ziet precies wanneer het bij jou op de deurmat valt. Wanneer er op een dag post bij jou wordt geleverd, ontvang je ‘s ochtends vroeg al een notificatie van PostNL. Je kunt een poststuk aantikken waarbij je een foto ziet en ook de datum van aflevering ziet staan. Wel geeft PostNL aan dat door omstandigheden het soms kan zijn dat een poststuk vertraging oploopt.

Ongeadresseerde post wordt niet weergegeven in ‘Mijn Post’, net als post dat door andere bezorgers wordt bezorgd. Wanneer post deel uitmaakt van handsortering, wat bijvoorbeeld voor kan komen bij brievenbuspost uit bijvoorbeeld China, komt deze ook niet in de app te staan.

PostNL Mijn Post

Uitrol in Nederland

PostNL zal de functie ‘Mijn Post’ binnenkort gefaseerd uitrollen. Dit betekent dat nog niet iedereen direct de feature kan gebruiken. Als eerst is dit afhankelijk van de regio waarin je woont. Binnenkort worden mensen in de regio Rotterdam en Den Haag als eerst benaderd via een uitnodiging in de app.

Wanneer dit allemaal voorspoedig verloopt, zal de functie ‘als een olievlek’ over het land beschikbaar komen. Overigens geldt dit in eerste instantie alleen voor Android. Apple iOS volgt later. Het doel is dat in september-oktober heel Nederland met een Android-toestel gebruik kan maken van Mijn Post.

De PostNL app is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

PostNL
PostNL
Ontwikkelaar: PostNL Holding B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel