Proef gestart voor verlengen rijbewijs via DigiD-app

De RDW start met een nieuwe proef waarbij je via een applicatie je rijbewijs kunt verlengen. Het verlengen van je rijbewijs gaat dan gewoon via de DigiD-app. Dit moet je weten over de proef.

Rijbewijs verlengen via app

De Rijksdienst voor het Wegverkeer, afgekort RDW, start met een proef waarbij burgers hun rijbewijs kunnen verlengen zonder hiervoor naar het gemeentehuis te hoeven. De proef begint in september en zal beginnen in 30 gemeenten. In de komende maanden zal het aantal gemeenten waarbij het rijbewijs via de app verlengd kan worden, toenemen zo meldt de RDW.

Aan het verlengen van het rijbewijs via de DigiD-app zitten een aantal voorwaarden. Zo dient de aanvrager over een Nederlands rijbewijs te beschikken en inwonend te zijn van één van de dertig gemeenten. Er dient tevens een pasfoto gemaakt te worden bij een door de RDW erkende fotograaf. Bij een aanvraag via de DigiD-app dient eenmalig een ID-check uitgevoerd te worden. Hierbij heeft je Android-toestel de beschikking nodig over NFC.

Gemeenten die meedoen zijn op dit moment onder andere Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Hendrik-Ido-Ambacht, Maastricht, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zoetermeer en Zwolle.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel