Qualcomm Snapdragon 215: budget-processor met NFC en dual-camera

Qualcomm heeft een nieuwe processor aangekondigd, welke bedoelt is voor budget-smartphones. Opvallend is de lijst met mogelijkheden die van toepassing zijn op de Snapdragon 215.

Snapdragon 215

Qualcomm heeft een upgrade uitgebracht voor de Snapdragon 212 processor. We zijn inmiddels aangekomen bij de Snapdragon 215; een nieuwe quad-processor die 50 procent sneller moet zijn dan zijn voorganger. De 64-bit CPU is gebakken op 28nm, wat we nog kennen van de eerdere variant.

Interessant is dat deze Snapdragon 215 processor ondersteuning biedt voor dual-camera’s. Tevens kan de chipset overweg met NFC, VoLTE en WiFi 5 GHz. De processor is voorzien van vier Cortex-A53 kernen (maximaal 1.3 GHz) en kan overweg met een scherm met een maximale resolutie van 720p. We zullen deze nieuwe processor voornamelijk terug gaan zien in toestellen van rond de 100 euro.

Dat de processor ondersteuning biedt voor NFC en een dual-camera, betekent niet dat fabrikanten dit ook automatisch toepassen bij de smartphones. Het biedt voor fabrikanten nu echter alleen meer mogelijkheden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel