Qualcomm presenteert nieuwe Snapdragon 855 processor: de details

Qualcomm heeft haar nieuwe Snapdragon 855 processor gepresenteerd. De nieuwe high-end processor van het bedrijf volgt de Snapdragon 845 op en is voorzien van vele verbeteringen. We zetten de details op een rij.

Snapdragon 855

Woensdagavond maakte OnePlus bekend dat het haar nieuwe smartphone gaat voorzien van een Snapdragon 855 en 5G. Het bedrijf wil de eerste fabrikant zijn met een 5G-toestel. Qualcomm heeft nu meer details bekend gemaakt over de Qualcomm Snapdragon 855 processor. De nieuwe SoC zullen we volgend jaar in de high-end smartphones tegen gaan komen van verschillende fabrikanten.

De Snapdragon 855 wordt gebakken op 7nm en is daardoor nog efficiënter. De Kryo 485 CPU moet 45 procent sneller zijn dan die van de Snapdragon 845 en ook onder de motorkap zijn er tal van verbeteringen doorgezet. De octa-core processor telt vier A76 kernen met een rekenkracht van 1x 2.84GHz en 3x 2.42GHz. De andere vier kernen zijn gebaseerd op A55-kernen met een snelheid van maximaal 1.8GHz. Er is ook ondersteuning voor Quick Charge 4+.

De processor heeft ook ondersteuning voor 5G, zoals OnePlus woensdag al bekend maakte. Tevens is er geavanceerde techniek aanwezig voor AI (kunstmatige intelligentie). De eerste smartphones met een Snapdragon 855 zien we in de eerste helft van 2019.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel