Qualcomm Snapdragon 675: mid-range krijgt nieuwe chipset

Qualcomm heeft een nieuwe mid-range chipset aangekondigd die de redelijk succesvolle Snapdragon 660 zal gaan opvolgen. De Snapdragon 675 is misschien binnenkort al in je nieuwe telefoon te vinden.

Qualcomm Snapdragon 675

De Snapdragon 660 is in tal van smartphones te vinden, waaronder de Nokia 7 Plus en de Samsung Galaxy A9 (2018). De nieuwe Snapdragon 675 moet een flinke performance boost geven in het midden segment. Zo zou de chip 30% sneller games opstarten, 35% sneller zijn tijdens het webbrowsen en 20% sneller muziek opstarten. Waar de chip vooral voor geoptimaliseerd is is het gamen want de chip is speciaal ontworpen om een hoge framerate te leveren.

Ook op het gebied van AI heeft de chip een flinke snelheidsboost van 50% gekregen en biedt de chip ondersteuning voor triple-camera’s met 5x optische zoom. Daarnaast kan je met de Snapdragon 675 chip theoretisch een maximale downloadsnelheid van 600 Mbps behalen via 4G. Voor wie snel zijn of haar toestel wil opladen is de aanwezigheid van Qualcomm Quick Charge 4+ een uitkomst. Naar verwachting gaan we de chip voor het eerst zien in smartphones in 2019.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel