Qualcomm introduceert Snapdragon 700 reeks als opvolger voor 600-serie

Qualcomm werkt aan een nieuwe serie chips waarmee technologie uit de high-end 800 serie ook voor het middensegment beschikbaar komt. De nieuwe 700-serie moet de processoren uit de 600-serie op termijn gaan vervangen. Nog voor de zomer heeft het bedrijf testmodellen met de nieuwe processoren.

Qualcomm Snapdragon 700-serie

De Snapdragon 700-serie krijgt de beschikking over technieken als de Qualcomm AI Engine, Spectra en Kyro CPU. Met de AI Engine van Qualcomm worden AI-apps op het toestel zo’n 2 keer sneller uitgevoerd. Volgens het bedrijf voldoet de nieuwe 700-serie aan de verwachtingen die gebruikers hebben van hun mobiele apparaat.

In vergelijking met de Snapdragon 660 is de 700-serie zo’n 30 procent efficiënter. De prestaties en  het batterijverbruik zijn verbeterd en chips in de 700-serie kunnen gebruikmaken van Qualcomm’s eigen snellaad-technolgie; Qualcomm Quick Charge 4+. Met die snellaad-techniek kan de batterij binnen 15 minuten ongeveer 50% opladen. Naast ondersteuning voor snelle LTE-netwerken is er ook Bluetooth 5 in de chips verwerkt.

Dit jaar brengt Qualcomm testtoestellen uit voor smartphonefabrikanten om de prestaties van de nieuwe 700-serie te kunnen zien. Er zijn nog geen smartphones aangekondigd die deze nieuwe system-on-chip (soc) zal krijgen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel