Qualcomm presenteert Snapdragon 855+ processor: nog meer kracht

Qualcomm heeft een nieuwe variant aangekondigd op de chipset-markt. Het is de Snapdragon 855+, het Plus-model moet nog meer kracht bieden, wat ideaal is voor het spelen van games.

Snapdragon 855+

Niet de Snapdragon 860 of 856, maar de Snapdragon 855+. Het Plus-model is de nieuwste chipset van Qualcomm en zullen we naar verwachting later dit jaar in de eerste smartphones gaan zien. De huidige Snapdragon 855 is de meest krachtige processor van de fabrikant, en gaat alweer een jaartje mee. Tijd dus voor een verbeterde versie.

De Qualcomm Snapdragon 855 Plus moet vooral een hele verbetering zijn voor het spelen van games. Dit terwijl dat met de 855 al geen probleem was. Tevens kent deze processor veel andere verbeteringen, zoals het gebruik van 5G, kunstmatige intelligentie (AI) en extended reality (XR). Ook moet volgens de chipmaker 15 procent sneller met grafische taken omgaan, en is de kloksnelheid verhoogd van 2.84GHz naar 2.96GHz.

De nieuwe ASUS Rog Phone 2 zou de eerste smartphone moeten zijn met de nieuwe chipset. Echter is het de verwachting dat ook andere fabrikanten met de nieuwe processor aan de slag willen. Het is daarom goed mogelijk dat toestellen zoals de nieuwe OnePlus 7T (Pro) deze Snapdragon 855+ krijgen, en begin volgend jaar de nieuwe smartphones van LG, Sony en wellicht de Pixel 5. De Pixel 4 zal niet over deze 855+ beschikken, zo is onze verwachting.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel