Remix Mini update verwijdert Google Play Store en Play Services

Jide, de fabrikant van de Remix Mini rolt vanaf nu een update uit voor de desktop-pc met Android. Echter is het goed te weten dat deze update lang niet alleen maar verbeteringen brengt naar de Android-computer. Gebruikers krijgen namelijk geen toegang meer tot de Google Play Store.

Remix Mini: zonder Play Store

Op DroidApp hebben we de Remix Mini al meerdere keren behandeld, waaronder in onze Remix Mini review. Dit compacte apparaat draait op Remix OS, een aangepaste versie van Android. Je kunt deze aansluiten op een monitor waarna je de volledige Android-beleving kan gebruiken op groot scherm.

Jide heeft de Remix Mini is nu voorzien van een nieuwe update. Echter is de Google Play Store niet meer te vinden in het Remix OS na een update. De update voor de desktop-pc Remix Mini heeft de downloadwinkel voor Android uit het OS verwijderd. Dit betekent dat in principe er geen applicaties meer gedownload kunnen worden voor Android voor de Remix Mini. De standaard oplossing zou zijn om enkel de door Jide beschikbare applicaties te gebruiken en eventuele APK-bestanden van ontwikkelaars te installeren.

Remix Mini update

In een reactie laat Jide het volgende weten;

“As part of this update to Remix OS on Remix Mini, Google applications will be removed from the device. If you choose to skip the update, you will continue with your current Remix OS experience, which includes Google applications. However, you will not be able to receive any future updates or bug fixes OTA. The reason this update removes Google applications, is to ensure a consistent experience across all Android devices for all apps. We are committed to bringing you the ultimate Android experience, and will continue to dedicate our resources to do this.”

De reden

De reden is dus om een consistente ervaring te kunnen bieden op alle Android-apparaten voor alle applicaties. Deze ervaring lijkt Jide niet te kunnen bieden, waardoor de toegang tot Google-apps verwijderd moest worden. In de melding die we op de redactie kregen, stond ook de melding dat Google Play Services uit het OS verwijderd werd. Dit betekent dat het niet mogelijk zal zijn om andere diensten te gebruiken die van deze service gebruik maken. Zoals het ophalen van e-mailberichten in Gmail of het ontvangen van push-notificaties via Google.

Remix Mini aansluitingen

Mogelijke oplossing

Een oplossing zou kunnen zijn om de Play Services en Google Play Store te downloaden als APK en deze vervolgens te installeren. Voordat je de update installeert, krijg je een melding te zien dat je het zonder de Google-apps moet doen na de update. Wanneer je ervoor kiest om niet te updaten, blijft de Remix Mini weliswaar werken, maar krijg je geen updates met bugfixes.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel