Remix OS 2.0 Beta voor Nexus 9 en Nexus 10 vrijgegeven

Het Remix OS richt zich op het bieden van een desktop omgeving op basis van Android. Inmiddels is het team van Jide bij versie 2.0 aanbeland en hebben zij een ROM vrijgegeven voor de Nexus 9, Nexus 10 en de Remix Ultratablet.

Remix OS 2.0

Het Remix OS biedt een heuse desktopomgeving compleet met snelkoppelingen, startmenu en aanpasbare vensters. Versie 2.0 volgt Remix OS 1.5 op die vorig jaar juli werd vrijgegeven voor de Nexus 9 en 10. In de nieuwe versie heeft het team van Jide de notificatiebalk en taakbalk een complete make-over gegeven. De verbeteringen moeten je productiviteit verder helpen en snel toegang geven tot wat je zoekt.

Remix mini desktop

Wie zelf aan de slag wil met het Remix OS 2.0 op de Nexus 9 of Nexus 10 kan dat geheel op eigen risico proberen. Er wordt aangeraden om eerst een backup te maken van je toestel voordat je Remix OS gaat installeren. Op je computer dien je al de ADB-tool geïnstalleerd te hebben, de precieze commando’s en de systeemimages kun je vinden bij Jide. Ben je in het bezit van een Remix Ultratablet dan krijg je de update automatisch aangeboden. Vorig jaar lanceerde het bedrijf een 40-dollar minicomputer op basis van Remix OS, een review van de Remix Mini kun je hier lezen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel