Robin Mobile gaat roamingkosten nu al afschaffen en geeft klanten cadeautje

Klanten van telecomprovider Robin Mobile kunnen profiteren van een nieuwe stap die de provider neemt. De provider schaft namelijk nu al de roamingkosten af, terwijl dit van de Europese Unie pas vanaf 15 juni hoeft. Robin Mobile maakt gebruik van het netwerk van KPN. Ook voor bestaande klanten gaat er wat veranderen.

Robin Mobile roamingkosten

Vanaf 1 februari 2017 worden de roamingkosten bij telecomprovider Robin Mobile afgeschaft, zo heeft de telecomprovider bekend gemaakt. Robin Mobile staat bekend als de provider die sinds 2013 als eerste ‘echt onbeperkte’ bundels aanbiedt aan Nederlanders. De wijziging geldt niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten van de provider.

Voor nieuwe en bestaande klanten

Het opheffen van de roamingkosten is gunstig voor de klanten. De bundels die eerder alleen voor Nederland geldig waren zijn nu binnen de hele Europese Unie geldig. Dit betekent dat je de minuten, sms’jes en internetbundel binnen alle landen van de EU kunt gebruiken. Opvallend is dat Robin Mobile geen limiet hanteert voor het aantal dagen dat je je eigen bundel in het buitenland mag gebruiken. Bij veel providers is dit maximaal 60 dagen per jaar.

Bellen naar het buitenland

Thuisblijvers krijgen een cadeautje van Robin Mobile. Iedere klant krijgt iedere maand, vanaf 20 februari 2017 iedere maand gratis 100 minuten of sms’jes. Deze kunnen specifiek gebruikt worden om mee te bellen of sms’en vanuit Nederland naar 45 buitenlandse bestemmingen. Welke landen dit zijn, is nog niet bekend gemaakt.

Robin Mobile maakt gebruik van het netwerk van KPN en heeft naar eigen zeggen met KPN een overeenkomst gesloten. Officieel moeten van de Europese Unie de roamingkosten pas 15 juni afgeschaft zijn.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel