Robird: Twitter-app krijgt grote update met strak design

De ontwikkelaar van Robird for Twitter heeft een grote update uitgebracht voor de Twitter-app. Een aantal maanden geleden begon de ontwikkelaar met het knutselen en het eindresultaat mag er zeker wezen. Robird is niet alleen qua design enorm verbeterd met Material Design, ook qua functies en mogelijkheden is er meer mogelijk met de app. We zetten alle nieuwe functies voor je op een rij.

Robird for Android

De Azerbaijaanse ontwikkelaar van de Twitter-app Robird heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe versie van de app. Met de nieuwe versie van de applicatie is het Material Design strak doorgevoerd met een rustige, minimalistische uitstraling. Robird heeft naast een licht thema ook een ‘dark theme’.

Robird for Twitter

In het zogenoemde hamburger-menu zijn de snelkoppelingen te vinden zoals de vermeldingen, privéberichten en natuurlijk de andere functies van Twitter. Profielen van gebruikers zijn onderverdeeld in tabbladen waar je tussen kunt swipen. De grote header is te zien met daaronder de profielbeschrijving en natuurlijk ook de profielfoto.

Robird for Twitter

Uiteraard heeft de nieuwe Twitter-app ook de nieuwste functies van Twitter. Zoals het sturen van lange DM’s en het vernieuwde quote-retweet. Als je gebruik maakt van je mobiele internetverbinding kan je ervoor kiezen om previews van afbeeldingen en avatars te verbergen om zo data te besparen. In het menu met instellingen vinden we ook de optie om de tijdlijn wat compacter weer te geven.

Robird for Twitter

In de applicatie vinden we ook ondersteuning voor Tweetmarker, maar deze werkt vreemd genoeg alleen als de achtergrond-synchronisatie is ingeschakeld. De hoeveelheid instellingen die we kennen uit Twitter-apps als Talon en Tweetings hoef je bij Robird niet te zoeken. Ook het vegen door de verschillende onderdelen is niet mogelijk en we missen hier en daar een reeks functies. Hier kan zeker nog wel wat verbeterd worden in de app.

Prijsconstructie

Nieuw aan Robird voor Android is de prijs van de Twitter-app. De vorige versie van de toepassing had een prijskaartje van omgerekend zo’n €2,25. De nieuwe versie heeft een andere prijsconstructie. Robird kan je gratis gebruiken met één account. Elk account extra kost je $1,99.

Als je de instellingen van de interface wilt aanpassen (zoals de lettergrootte, de kleur van het thema, weergave van tijd en Twitter-cliënt en dergelijke) kost dit ook $1,99. Als je gebruik wilt maken van de in-app browser met mobiele weergave kost je dit $0,99. Je kunt er ook voor kiezen om voor $4,99 (omgerekend circa €5,36) alle betaalde functies te ontgrendelen. De instellingen voor notificaties en achtergrond-updates zullen gratis beschikbaar zijn.

Robird for Android is vanaf nu te vinden in de Google Play Store. Via onderstaande button kan je de Twitter-app met haar strakke design direct downloaden.

Robird for Twitter (Reborn)
Robird for Twitter (Reborn)
Ontwikkelaar: Majid Jabrayilov
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel