Blaze: een fijne Twitter-app met Material Design

Blaze is een Twitter-app die elementen uit het Material Design gebruikt. Blaze for Twitter is niet alleen voorzien van handige functies, maar ook van opties die het mogelijk maken de app naar eigen wens te personaliseren. Wat Blaze precies zo fijn maakt, leggen we je graag uit.

Blaze

In de Google Play Store kan je talloze Twitter-apps vinden. Apps als Hootsuite, Plume en de standaard Twitter-app zijn slechts enkele voorbeelden van Twitter-apps die populair zijn onder Android-gebruikers. Eerder schreven we al over de geweldige en uitgebreide app Tweetings en over de in Material Design vormgegeven Twitter-app Giza for Twitter en Twidere. Nu kunnen we Blaze aan het lijstje met Twitter-apps toevoegen.

Blaze is een gratis Twitter-app die onlangs is uitgebracht voor Android. De applicatie heeft een aantal elementen aan boord die doen denken aan het Material Design. Je kan in de app meerdere Twitter-accounts toevoegen en hierbij ook de vormgeving naar eigen hand zetten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de grootte van de emoticons groter te maken en die van de tekst kleiner.

Qua functionaliteit begint de app Blaze al goed. Je kan gebruik maken van diensten als Twitlonger, je kan aangeven in welke resolutie de foto’s getoond (dus niet geüpload) moeten worden. Ook heb je ruim de keus in de vormgeving van je tijdlijn en kan je gebruikers muten/dempen. Als Blaze actief is kunnen updates automatisch worden opgehaald dankzij ‘in-app streaming’. Natuurlijk kan ook op de achtergrond gecontroleerd worden op nieuwe berichten en mentions.

Blaze verdeelt de onderdelen in tabbladen waarbij soms gebruik gemaakt wordt van verschillende -felle- kleuren. Uiteraard kan je swipen door de onderdelen. Mocht je graag emoticons gebruiken in je tweets, dan is Blaze eveneens handig, want je kan direct een emoji invoegen bij het opstellen van een tweet. Wanneer je liever later een tweet wilt sturen, tik je op het cijfer van de resterende tekens waardoor de tweet opgeslagen wordt als concept.

Ook Blaze proberen? Download Blaze for Twitter dan gratis via onderstaande button uit de Play Store.

Blaze for Twitter
Blaze for Twitter
Ontwikkelaar: Skyleaf Digital Studio
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel