‘Twitter wil beperkingen third-party Twitter-apps opheffen’

De beperkingen voor Twitter-apps van derde partijen, zoals Fenix, Talon, Plume en vele anderen, worden waarschijnlijk opgeheven. Twitter laat weten dat het een strategische fout heeft gemaakt met het beperken van de mogelijkheden voor zogenoemde third-party apps.

Third-party apps Twitter

Twitter overweegt de restricties voor apps van derden die zijn opgelegd door het sociale netwerk, op te heffen. Volgens Twitter zijn de third-party ontwikkelaars binnenkort weer welkom voor het platform. In 2013 begon Twitter met de digitale oorlog tegen ontwikkelaars van Twitter-apps van derden. De hoeveelheid informatie die een app kon tonen werd beperkt en Twitter ging hierin zelfs nog verder.

plume 6.0

Middels ‘login tokens‘ werd een applicatie na het bereiken van een X aantal gebruikers onbruikbaar voor toekomstige gebruikers. Dit heeft bij diverse succesvolle applicaties roet in het eten gegooid. Voorbeelden hiervan zijn Falcon, Talon en diverse andere third-party apps. Nu is er hoop voor de app-ontwikkelaars die graag de API van Twitter gebruiken om een eigen applicatie uit te brengen.

Talon for Twitter 3.7

Evan Williams, mede-oprichter en bestuurslid van Twitter zegt het volgende hierover: “Het beperken van de mogelijkheden bij applicaties van derden was van ons een strategische fout. Het leverde geen win-win situatie op voor de ontwikkelaars en ook niet voor het bedrijf.” Het is niet bekend of Twitter de ‘login tokens’ en dergelijke beperkingen op gaat heffen, of dat het de eigen Twitter-app open zal gaan gooien voor app-ontwikkelaars. Het verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.

Welke Twitter-app gebruik jij op je smartphone of tablet? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Lees ook:

via Business Insider

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel