Uitstel van afschrijven oude Twitter API, en dat is goed nieuws voor gebruikers

Twitter heeft haar beslissing om op 19 juni een aantal API’s offline te halen uitgesteld. Dat is goed nieuws voor Twitter gebruikers die een andere app dan de officiële Twitter app gebruiken. Het offline halen van deze aanspreekpunten heeft namelijk grote gevolgen voor deze apps.

Onofficiële Twitter apps in gevaar

Oorspronkelijk was Twitter van plan om op 19 juni de streaming services offline te halen. Daarmee verliezen onofficiële apps zoals Flamingo, Tweetings en tal van andere apps belangrijke functies. De streaming services zorgen ervoor dat je realtime updates ontvangt van alles wat er gebeurt op Twitter. Op die beslissing komt Twitter nu terug en stelt het afschrijven van de streaming services nog even uit, hierbij is nog geen nieuwe datum genoemd.

Twitter wil de services vervangen door de Account Activity API maar daar hebben ontwikkelaars buiten Twitter nog niet mee kunnen testen. Het is dan ook zeer de vraag of deze nieuwe API hetzelfde biedt als de streaming services, zoals het ernaar uitziet verliezen apps de mogelijkheid om live te updaten. Ontwikkelaars zijn dan ook bang dat gebruikers verrast zullen worden door het offline halen van de API omdat gebruikers niet op de hoogte zijn van de wijzigingen binnen Twitter.

Op Twitter kreeg het ontwikkelaccount @TwitterDev al een stormvloed van kritiek en ook gebruikers riepen de hashtag #BreakingMyTwitter in het leven. Van het weekend verdween Flamingo uit de Play Store, omdat het het token-limiet van Twitter heeft bereikt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel