Twitter verhoogt maximaal aantal karakters in tweet naar 280 tekens

Het sociale netwerk Twitter heeft bekend gemaakt het limiet van 140 tekens op te heffen. Een tweet kan nu maximaal 280 karakters bevatten, zo meldt het bedrijf. Na testen zijn gebruikers volgens Twitter enthousiast over de vernieuwing.

Twitter: 280 tekens

Voortaan kan een tweet uit 280 tekens bestaan, zo heeft Twitter bekend gemaakt. Normaliter kon een tweet uit maximaal 140 karakters bestaan, hier zat ook juist de kracht van het sociale netwerk. In 2005 kwamen echter al de berichten naar buiten over het opheffen van het 140 tekens limiet. In de afgelopen tijd heeft Twitter kleinschalige testen uitgevoerd met meer tekens. Opvallend is dat circa 5 procent van de tweets meer dan 140 tekens telde, en 2 procent meer dan 190 karakters, bij het grootste deel was de tweet minder dan 100 karakters lang.

Twitter 280 tekens

Volgens Twitter is de verruiming naar 280 tekens een belangrijke stap. De nieuwe tekstlimiet wordt vanaf nu naar bijna iedereen uitgerold. Twitter-gebruikers die in het Koreaans, Japans of Chinees typen krijgen de verruiming niet. Zij gebruiken doorgaans veel minder tekens dan wij om hetzelfde over te brengen, en zou er geen behoefte zijn aan nog langere tweets. Apps van derden (dus andere apps dan de standaard Twitter-app) zullen met een update voorzien worden van de 280 karakters-limiet. Elementen zoals een gebruikersnaam, links en foto’s tellen niet mee voor het aantal tekens.

Volg jij DroidApp al op Twitter?

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel