‘Twitter overweegt opheffen van 140 tekens-limiet’

Twitter zou volgens de laatste berichten het limiet van 140 tekens bij tweets op gaan heffen. Een opmerkelijke stap, omdat Twitter hier juist mee groot is geworden. Een maand geleden werd het limiet van het aantal tekens al voor privé-berichten opgeheven.

140 tekens

Het is wellicht in de toekomst mogelijk om langere tweets te sturen. Volgens nieuwe berichten zou Twitter het limiet van 140 tekens op willen heffen of gedeeltelijk willen opheffen. Momenteel kan een bericht op Twitter maximaal 140 tekens bevatten. Vorige maand werd het limiet voor DM’s opgeheven. De website Recode meldt dat een huidige Twitter-werknemer heeft laten weten dat dit de plannen van Twitter zijn. Hij geeft hierover de volgende verklaring;

People have been very precious at Twitter about what Twitter can be and how much it can be evolved. Having Jack come in and say it’s okay makes all the difference in the world.

Twitter android timeline

Het is ook mogelijk dat Twitter wel vast wil houden aan de 140 tekens, maar niet het aantal karakters van links mee zou gaan tellen. Hierdoor kan je toch weer een aantal woorden extra gebruiken in je tweets. Of Twitter definitief af gaat stappen van het limiet voor 140 tekens is nog maar de vraag. Wanneer er meer bekend is hierover lees je dat uiteraard op DroidApp.

via Recode

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel