Twitter gaat video’s automatisch afspelen in app

Vandaag heeft Twitter bekend gemaakt dat het automatisch de video’s en GIF’jes af zal gaan spelen in de app. Handig zodat je niet zelf hoeft te klikken, maar zitten we daar nou op te wachten? Volgens Twitter wel, en daar zit een reden achter.

Twitter: automatisch afspelen

Twitter gaat bewegende beelden automatisch afspelen in de apps van de dienst. Onder de bewegende beelden vallen video’s die via Twitter geüpload zijn, GIF’jes en video’s afkomstig van de videodienst Vine. Vooral voor adverteerders is de nieuwe functie in de Twitter-app interessant. Video’s die uit zichzelf afspelen trekken meer de aandacht dan dat voor het afspelen nog een handeling uitgevoerd moet worden door de gebruiker.

twitter while you were away

De filmpjes die automatisch gestart zullen worden, worden (gelukkig) wel zonder geluid afgespeeld. Net als bij Instagram kan je ervoor kiezen om op een video te tikken, waarna het geluid wordt geactiveerd. Twitter volgt met het vertonen van advertenties andere diensten zoals Facebook en Instagram. Vanaf vandaag zullen filmpjes automatisch starten in de iPhone-app van Twitter, de Android-app van Twitter krijgt later pas de automatische filmpjes.

Twitter benadrukt dat gebruikers in kunnen stellen dat filmpjes automatisch af gaan spelen. Daarnaast kan er gekozen worden om filmpjes alleen via een WiFi-verbinding automatisch af te laten spelen. In apps van derden, zoals Hootsuite, TwiderePlume en Tweetings zal je niet deze automatische afspelende video’s krijgen, tenzij apps van derden dit als aanvullende functie hebben.

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel