Twitter schrapt belangrijke functies in apps van derden: populaire apps uitgekleed

Het zat er aan te komen, en nu is het helaas definitief. Twitter-apps van derden, zoals Talon, Flamingo, Tweetcaster en andere apps, zijn flink uitgekleed. Belangrijke functies kunnen in de apps niet meer gebruikt worden. De wijzigingen zijn nu door Twitter bevestigd. Welke gevolgen heeft het voor jou?

Twitter-apps uitgekleed

Twitter is mede dankzij de apps van derden flink gegroeid. Toch is het sociale netwerk blijkbaar klaar met deze apps en wil het gebruikers de eigen app laten gebruiken. Twitter heeft de nieuwe API uitgebracht die apps van derden minder mogelijkheden geeft, zo schreven we eerder al gedetailleerd.

Apps van derden kunnen niet langer meer alle functies gebruiken. Hierbij kun je denken aan het realtime ophalen van nieuwe tweets in je tijdlijn, push-notificaties en het direct binnenhalen van mentions en DM-berichten. Die laatste twee zullen voortaan met enkele minuten vertraging de app binnen komen rollen. Ontwikkelaars kunnen de huidige API gebruiken voor maximaal 15 gebruikers, wat natuurlijk totaal niet opschiet. Mochten zij alle functies aan willen bieden, kost een ontwikkelaar dit 2899 dollar per maand voor 250 gebruikers. Logisch dat ontwikkelaars dit niet gaan doen.

Flamingo 1.9

Hoe nu verder?

Het is afwachten hoe het dit uit gaat pakken. Er zullen vast en zeker gebruikers zijn die niet over willen stappen naar de Twitter-app, en de restricties voor lief nemen. Echter is het niet ondenkbaar dat Twitter hier flink zijn zin mee weet door te drammen en gebruikers inderdaad naar de eigen Twitter-app weet te lokken.

Volgens Twitter is het overigens allemaal beter om de service te handhaven. De stappen moeten de volgende dingen aanpakken;

  • Better organization of Tweets to mitigate troll-like behavior
  • More aggressive enforcement of our guidelines during live videos
  • Faster ways to find relevant Tweets and videos
  • Consistent app navigation and real-time Tweet engagement counts
  • Control over your Twitter data
  • Improved accessibility support
  • Notifications and Direct Message controls

De wijzigingen zijn vanaf nu al merkbaar voor gebruikers. Wat ga jij doen, blijf jij je huidige app gebruiken, of stap je over naar de Twitter-app?

Twitter
Twitter
Ontwikkelaar: Twitter, Inc.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel