Rode Kruis EHBO app helpt bij reanimatie

Deze week is het de Rode Kruis Week 2015. Het Rode Kruis vraagt iedereen aandacht voor wat te doen bij een reanimatie. De EHBO app moet helpen bij reanimatie, maar ook bij andere noodgevallen.

Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft de EHBO app voor de Rode Kruis Week 2015 een update gegeven. Deze applicatie moet mensen helpen in geval van reanimatie. Uit onderzoek blijkt dat 74 procent van de Nederlanders niet weet wat hij of zij moet doen in het geval van reanimatie. Zestig procent weet niet waar de dichtstbijzijnde AED gevonden kan worden.

ehbo app rode kruis

EHBO app

Met de EHBO app van het Rode Kruis moet uitkomst bieden in dergelijke gevallen. Via de applicatie kan direct met 112 gebeld worden en de locatie doorgegeven worden aan de meldkamer. In de EHBO app kan je zoeken naar en AED-locatie en EHBO-post in de buurt. Je kan daarbij direct navigeren naar deze plek. Bij het opstarten van de app krijg je de mogelijkheid push-meldingen aan te zetten (één per kwartaal) waarbij je een belangrijk EHBO-bericht uit de buurt krijgt.

ehbo app rode kruis

Via de EHBO app krijgt de gebruiker tips hoe het moet om gaan met een ‘automatische externe defibrillator (AED). In de app van het Rode Kruis is verder een checklist te vinden die je kan doorlopen over wat er in een verbanddoos moet zitten. In de EHBO app vind je verder ook andere tips over wat te doen in bepaalde gevallen zoals een hevige bloeding, een brandwond of vergiftiging.

De EHBO app kan gratis gedownload worden via onderstaande button uit de Play Store.

EHBO-app - Rode Kruis
EHBO-app - Rode Kruis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel