SOS Alarm App: direct contact met hulpdiensten

Vanaf vandaag kan er gebruik gemaakt worden van de SOS Alarm App. Deze applicatie helpt je in een noodsituatie en brengt je direct in contact met de 112 meldkamer. De SOS Alarm App is een uitgebreide applicatie die je kan helpen in noodsituaties.

SOS Alarm App

Vanaf vandaag kan in Nederland de applicatie SOS Alarm App gebruikt worden. Deze applicatie zorgt ervoor dat je alarm kan slaan bij een 112 noodsituatie. Deze applicatie verzamelt informatie, nog voordat je doorverbonden wordt met de meldkamer van 112.

SOS Alarm App

Naast de hulpdiensten kunnen ook hulpverleners in de buurt gewaarschuwd worden. Het gaat om hulpverleners (zoals BHV’ers, zorgmedewerkers of artsen uit de buurt) die zich hebben opgegeven bij SOS Alarm. Inmiddels hebben 32.000 hulpverleners zich aangemeld om een bericht te krijgen bij een noodsituatie, zij kunnen vaak eerder dan de hulpdiensten aanwezig zijn op de plek.

SOS Alarm App

112 meldkamer

De SOS Alarm App maakt het mogelijk de locatiegegevens door te sturen en daarbij ook een foto te plaatsen. De applicatie geeft bij het starten van de app aan welke noodsituaties er zijn zodat je niet het hele verhaal direct moet gaan typen. In de app kan aangegeven worden hoeveel mensen erbij betrokken zijn. Hierna word je direct doorverbonden met de 112 meldkamer, waarbij zij gelijk de hulpdiensten die nodig zijn doorgeschakeld worden.

SOS Alarm App

De applicatie bundelt ook andere informatie uit andere hulp-apps. Denk aan zinloos geweld, Amber Alert (persoon vermist), AED, NL-Alert en EHBO-tips.

SOS Alarm App voor Android

SOS Alarm App kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store via onderstaande button.

SOS ALARM -> 112
SOS ALARM -> 112

Update: De SOS Alarm App is geen vervanger voor de hulpdiensten in Nederland. Zie daarvoor dit bericht op DroidApp.

Lees ook

Reageer op dit artikel