RugGear komt met robuuste high-end smartphone naar Nederland; de RG850

RugGear is in ons land misschien niet zo’n bekende fabrikant, dat is elders wel anders. De fabrikant brengt toestellen uit die tegen een stootje kunnen. We kunnen binnenkort in Nederland de RugGear RG850 verwachten, een high-end smartphone met robuust ontwerp.

RugGear RG850 naar ons land

RugGear heeft bekend gemaakt dat het merk binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Het merk trapt af met de robuuste RG850, een high-end smartphone van het bedrijf. De telefoon is voorzien van een uitgebreide lijst mogelijkheden in een robuust jasje.

RugGear RG850

Er is een 18:9 beeldscherm met een grootte van 5,99 inch en HD+ resolutie. Daarbij heeft de telefoon een 4000 mAh accu meegekregen, net als een Snapdragon 430 processor, 3GB RAM, 32GB opslagruimte (uitbreidbaar) en een 8 megapixel camera voorop. Aan de achterzijde heeft de RugGear RG850 een 12 megapixel camera. Er is ondersteuning voor 4G, een USB-C aansluiting, en dual nano-sim support. De telefoon wordt geleverd met Android 8.1 Oreo, de meest recente versie die publiekelijk van Android beschikbaar is. Ook wordt Android P voor het toestel verwacht.

Dat de smartphone echt robuust is, zien we terug aan verschillende dingen. Er is IP68-certificering en kan het dus tegen water en stof. De telefoon is ook gekeurd volgens de 810G-standaard; een val van 1,5 meter moet hij overleven, net als extremere temperatuursverschillen.

Later deze maand moet de RugGear RG850 uitegbracht worden in Nederland. De prijs van de telefoon komt vermoedelijk rond de 400 euro te liggen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel