Land Rover Explore: robuuste, uitgebreide smartphone nu te koop in Nederland

Er is een nieuwe robuuste smartphone op de markt gebracht, voorzien van degelijke specificaties. Het is de Land Rover Explore, die eerder dit jaar werd aangekondigd. Het stevige toestel is voorzien van een robuust ontwerp en dus ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een toestel die je zonder problemen kunt laten vallen.

Land Rover Explore

Land Rover heeft samen met Bullitt de Explore smartphone uitgebracht; bedoeld voor het outdoor-leven. De robuuste smartphone werd rond het Mobile World Congress gepresenteerd en ligt dus nu in de winkels. Door de IP68-certificatie is het toestel stof- en waterdicht. Het toestel kan tevens tegen extreme temperatuursverschillen en tegen zowel zoet als zout water. Ook kan het tegen vocht en thermische schokken. Volgens de fabrikant kan de telefoon een val van 1,8 meter hoogte overleven.

Land Rover Explore

De Land Rover Explore is voorzien van een 5,0 inch HD-beeldscherm een MediaTek Helio P27 deca-core processor (met tien kernen) en 4GB RAM. Het geheugen van 64GB is uit te breiden met een geheugenkaart en ook is er een riante 4000 mAh accu. Er is ondersteuning voor dual-sim waardoor je zakelijk en privé kunt scheiden. De telefoon wordt geleverd met offroad kaarten van ViewRanger. Het maken van foto’s kan met de 16 megapixel camera of 8 megapixel front-camera. Op dit moment draait de Explore op Nougat, maar hij krijgt gegarandeerd een update naar Android Oreo.

Op de smartphone is het Outdoor Dashboard te vinden. Hiermee heb je snel toegang tot een reeks handige tools. Denk hierbij aan de getijden, de windrichting, het weer, de getijden, een kompas en een SOS-licht.

Er zijn diverse packs beschikbaar waarmee je de functionaliteit kunt uitbreiden. Hierbij kan gedacht worden aan een grotere accucapaciteit, bike-pack of een Adventure Pack met karabijnhaak, extra beschermhoes, canvasriem en grote reserve accu. De telefoon is geprijsd op 649 euro en verkrijgbaar via onderstaande winkels;

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel