Robuuste Cat S61 krijgt luchtkwaliteitmeter, meettechnologie én Android P

In aanloop naar het Mobile World Congress heeft de Bullitt Group een nieuw device gelanceerd. Het betreft de Cat S61, bedoeld voor de echte vakmensen met warmtecamera en luchtkwaliteitmeter. Cat doet hierbij een opvallende belofte.

Cat S61 aangekondigd

Cat heeft in aanloop naar de 2018-editie van het Mobile World Congress de Cat S61 aangekondigd. De robuuste smartphone is bedoeld voor de echte vakmensen. Daarbij is de telefoon voorzien van een thermische camera, laserondersteunde meettechnologie en een luchtkwaliteitmeter. De luchtkwaliteitmeter is bedoeld voor binnenshuis waarbij hoge concentraties schadelijke stoffen gemeten kunnen worden in bijvoorbeeld de bouw en industrie. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld verf, oplosmiddel, schoonmaakmiddelen, lijm en dergelijke. De sensor kan ook de luchtvochtigheid en temperatuur meten.

Cat S61

De laserondersteunde meettechnologie kan afstanden tot 10 meter meten. Daarbij kan het oppervlaktes berekenen en converteren tussen het metrische en imperiale systeem. Deze gegevens worden in de afbeelding zelf opgeslagen, zodat je hier altijd op een ander moment of andere locatie op terug kunt vallen.

De Cat S61 is de opvolger van de S60 en is voorzien van een 5,2 inch Full-HD beeldscherm met Gorilla Glass 5. Uiteraard is er de IP68-certificering waarbij het tegen stof kan en waterdicht is voor 3 meter diepte. Ook beschikt het toestel over de MIL-Spec 810G certificering waarbij het valtests van 1,8 meter hoogte op beton kan doorstaan.

Cat voorziet de S61 verder van een 4500 mAh accu, 16 megapixel camera, 8 megapixel front-camera, 4K-video-opname, 64GB opslagruimte, 4GB RAM, Snapdragon 630 octa-core processor en Android 8.0 Oreo. Opvallend is dat Cat direct ook de update naar Android P belooft. Dat is goed nieuws.

De smartphone komt in het tweede kwartaal van 2018 op de Nederlandse markt voor een prijs van 899 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel