Crosscall Action-X3 is zeer robuuste, maar uitgebreide smartphone

De Crosscall Action-X3 komt naar Nederland. De Franse fabrikant heeft het toestel officieel aangekondigd en net als de andere Crosscall toestellen is de smartphone voorzien van een erg robuuste behuizing, met toch interessante en degelijke specificaties.

Crosscall Action-X3

Crosscall is een fabrikant waarvan je misschien nog niet eerder gehoord hebt. De fabrikant is opgericht door een Fransman die tevens watersporter en eigenaar van een bouwbedrijf was. Smartphones zouden niet voldoende robuust zijn en hiermee wist het goed te scoren in verschillende landen zoals Frankrijk en België. Sinds dit jaar is uitgebreid naar Nederland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Spanje en Portugal.

Nu is het portfolio uitgebreid met de interessante Crosscall Action-X3. Deze smartphone heeft een zeer robuust design waarbij gebruik gemaakt wordt van de militaire MIL 810 G standaarden. Daarbij kan het tegen hoge en lage temperaturen, is het volledig stof- en waterbestendig (maximaal 2 meter gedurende 60 minuten) en heeft de Action-X3 de IP68-certificering.

Crosscall Action-X3

Uitgebreide mogelijkheden

Dat een robuuste smartphone niet hoeft te betekenen dat er bespaard moet worden op mogelijkheden bewijst het toestel wel. Er is een 5,0 inch HD-display, een Qualcomm Snapdragon 430 octa-core processor, 3GB RAM, 32GB (uitbreidbare) opslagruimte en een 3500 mAh accu.

De Crosscall Action-X3 wordt geleverd met Android 7.1.2 Nougat, dual-sim ondersteuning, volledige WiFi-connectiviteit, NFC, USB Type-C, een FM-radio en 3,5 millimeter aansluiting. Er is een 12 megapixel camera en 5 megapixel front-camera.

X-Link

Er zit aan de achterzijde van de smartphone een magnetische connector: X-Link. Hiermee kun je verschillende optionele accessoires koppelen aan het toestel. Denk aan een grotere accu, X-Car voor laden in de auto, X-Dock als dockingstation en bijvoorbeeld houders voor op de motor, jetski, waterscooter of mountainbike. Bij het toestel wordt de X-Blocker meegeleverd, dit is een gripcomponent die je met verschillende accessoires kunt gebruiken.

Beschikbaarheid

De Crosscall Action-X3 is inmiddels op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Voor de smartphone geldt een adviesprijs van 349 euro en je kunt hem direct al bestellen bij Belsimpel. We hebben alle details verzameld op de smartphonepagina via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel