Land Rover Explore is nieuwe robuuste smartphone voor de avonturier

Het aanbod van robuuste toestellen wordt verder uitgebreid met dank aan Land Rover en de Bullitt Group. Het gaat om de Land Rover Explore, een robuust toestel dat bedoeld is voor degenen die op zoek zijn naar een robuuste smartphone en van avontuur houden.

Land Rover Explore

Het is alweer enige tijd geleden dat er een Land Rover telefoon werd uitgebracht. Jaren geleden verscheen er van Sonim een robuust toestel en nu is het de Land Rover Explore die aangekondigd is. Over het toestel zijn al eerder berichten naar buiten gekomen, maar nu is hij dus officieel gepresenteerd.

De Land Rover Explore is dus een smartphone en geen terreinwagen. Het toestel is uitgerust met een IP68-certificering waardoor het stof- en waterdicht is. Daarbij kan het ook een val van 1,8 meter hoogte overleven, mede dankzij de standaard screenprotector. De Land Rover Explore heeft een 5,0 inch HD-display en kan tegen extreme temperatuurverschillen, zout en zoet water, thermische schokken en vocht. Het design is geïnspireerd op de grille en koplampen van de Land Rover Discovery.

Land Rover Explore

Extra mogelijkheden

Hoewel de Explore momenteel draait op Nougat krijgt het toestel nog wel een update naar Oreo. Daarbij is er het speciale Outdoor Dashboard waarbij je direct op je homescreen toegang krijgt tot het weer, de sensordata en andere interessante informatie. Er is een aparte sectie (Explore Hub) met outdoor-apps en ook zijn er nuttige toevoegingen zoals een SOS zaklamp, nachtmodus en een GPS patch-antenne voor een nauwkeuriger signaal.

Aan boord van de Land Rover Explore is een 4000 mAh accu, 4GB RAM, 64GB (uitbreidbare) opslagruimte, 16 megapixel camera, 8 megapixel front-camera en een MediaTek Helio X27 deca-core processor met een snelheid van 2.6 GHz. Ook kun je gebruik maken van dual-sim en kun je dankzij de meegeleverde voucher offroad-kaarten downloaden van meerdere regio’s in ViewRanger.

Je kunt ook nog aanvullend bepaalde packs kopen. Met het battery pack kun je de accucapaciteit met nog eens 4370 mAh uitbreiden, met het Adventure Pack is er een 25 x 25 mm patch-GPS-antenne, TPU beschermhoes, karabijnhaak met canvas riem en 3600 mAh accu, en dan is er nog het Bike Pack met kantelbare fietshouder.

Beschikbaarheid

De Land Rover Explore wordt in mei 2018 op de markt gebracht en verschijnt inclusief het Adventure Pack. De adviesprijs van de telefoon bedraagt 649 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel