Samsung begint met uitrol Android 6.0.1 Marshmallow voor Galaxy S5 Mini

De Samsung Galaxy S5 Mini is een kleinere variant van de S5 en kreeg begin dit jaar de update naar Lollipop. Het toestel met 4,5 inch display kan echter nu een nieuwe update verwachten; die naar Android 6.0.1 Marshmallow. In Rusland is de update voor de Galaxy S5 Mini zelfs ‘al’ beschikbaar.

Samsung Galaxy S5 Mini: Android 6.0.1 Marshmallow

De laatste ‘Mini’ in de Galaxy S-reeks was de S5 Mini. Een Galaxy S6 Mini en Galaxy S7 Mini waren namelijk nooit in ontwikkeling. Tweeënhalf jaar geleden kwam Samsung met de S5 Mini en het is dan nu ook opmerkelijk te noemen dat er een update klaarstaat naar Android Marshmallow. Om precies te zijn is het de update naar Android 6.0.1 Marshmallow.

In januari kreeg de S5 Mini in ons land eindelijk de update naar Android 5.1.1 Lollipop, nadat die update in de VS al een half jaar daarvoor verscheen.

Galaxy S5 Mini Marshmallow

De 800 MB grote update wordt OTA, dus via het toestel, nu verspreid in Rusland. Of en wanneer de update ook naar ons land komt, is helaas niet bekend, al is dat zeker niet uitgesloten. Het toestel wordt immers nog altijd, zei het op beperkte schaal, verkocht. Net als zijn grote broer is ook de S5 Mini stof- en waterbestendig. Er is een 4,5 inch scherm en een 8 megapixel camera.

Zodra er meer bekend is over de update naar Android 6.0.1 Marshmallow voor de S5 Mini in Nederland, houden we je natuurlijk op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel