Samsung begint uitrol Android 5.1.1 Lollipop voor Galaxy S5 Mini

In Nederland is Samsung eindelijk begonnen met het updaten van de Samsung Galaxy S5 Mini. De update werd meer dan een half jaar geleden al uitgerold in de Verenigde Staten en nu is ook ons land aan de beurt. Echter zal niet iedereen direct de update krijgen.

Samsung Galaxy S5 Mini: Android 5.1.1 Lollipop

Android 5.1.1 Lollipop wordt langzaamaan verspreid voor de Samsung Galaxy S5 Mini. De eerste berichten verschijnen over de update naar Lollipop voor het toestel. Opvallend is dat de update nu pas uitgerold wordt, omdat in mei 2015 Lollipop voor de S5 Mini in de Verenigde Staten werd verspreid. Bezitters van een S5 Mini met Vodafone-branding zijn als eerste aan de beurt. Later zullen de andere varianten van de Samsung Galaxy S5 Mini volgen.

Samsung Galaxy S5 Mini Lollipop

KitKat

Op dit moment draait de Galaxy S5 Mini nog op Android 4.4 KitKat en deze Lollipop-update zal naar alle waarschijnlijkheid de laatste grotere Android-update zijn. Volgens Samsung zal dit toestel nog software-ondersteuning ontvangen tot juli 2016. Met de update naar Android 5.1.1 Lollipop moet ook het Stagefright-lek gedicht zijn.

Update

De update is ongeveer 1 GB groot en is Over-The-Air (OTA) te downloaden. Mocht je nog geen melding hebben ontvangen en je hebt wel een Vodafone-branded toestel, ga dan naar Instellingen > Over dit toestel > Software-update om handmatig te controleren of de nieuwe update klaarstaat.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel