‘Samsung Galaxy S5 Mini krijgt geen update naar Android Lollipop’

Android 4.4 KitKat blijft de ‘nieuwste’ update voor de Samsung Galaxy S5 Mini, een update naar Android 5.0 Lollipop zit er voor het toestel niet in. Een Duitse bron dicht bij Samsung heeft dit bevestigd en dit is een tegenvaller voor de bezitters van de Samsung Galaxy S5 Mini.

Samsung Galaxy S5 Mini

Samsung begon drie maanden geleden met het updaten van de Samsung Galaxy S5 Mini naar Android 5.1.1 Lollipop. Echter werd deze update alleen in de Verenigde Staten uitgebracht en wist tot dusver niet de overtocht naar Europa te maken. Tegenover de Duitse collega’s van Inside-Handy heeft een betrouwbare bron de bevestiging gegeven dat in Duitsland de update naar Lollipop niet uitgebracht zal worden voor de Samsung Galaxy S5 Mini.

Galaxy S5 Mini

De Galaxy S5 Mini kwam op de markt met Android 4.4 KitKat en dit zal in ieder geval in Duitsland de laatste versie van het besturingssysteem blijven voor het toestel. De kans dat in Nederland de S5 Mini wel de update krijgt, lijkt hiermee ook erg klein.

De Samsung Galaxy S5 Mini wordt nog steeds verkocht in Nederland, met Android 4.4 KitKat. Toch raden we je als de berichten definitief gelden af om voor de Galaxy S5 Mini te gaan. Het besturingssysteem is verouderd en voor de prijs van de S5 Mini zijn betere alternatieven te vinden. Alternatieven vind je in ons overzicht met de 7 beste Android-smartphones tussen 200 en 300 euro (12/2015).

Update 08 januari: Samsung: Galaxy S5 Mini krijgt wél (vertraagde) update Lollipop

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel