Samsung gaat klanten informeren over updates Galaxy-apparaten

Samsung heeft op aandringen van verschillende partijen, waaronder de Consumentenbond, haar plannen bekend gemaakt rondom het brengen van informatie over updates. Samsung zal op haar website de consument verder informeren over updates en hoe het er voor staat met de updates voor de Galaxy-smartphones en tablets.

Samsung informatie over updates

Samsung gaat consumenten voorzien van meer informatie rondom beveiliging en updates voor bepaalde toestellen, dat laat Samsung weten via een persbericht. Elk mobiel apparaat dat in de afgelopen twee jaar door het Koreaanse merk uit is gebracht, zal op de website van Samsung voorzien worden van een tabje met extra informatie.

Samsung Galaxy S6 Smart Manager

Hier kunnen consumenten zien wat de meest recente versie van het besturingssysteem is en wat de periode is waarover de smartphone of tablet ondersteuning krijgt op het gebied van software-updates. Ook wordt er aangegeven of het toestel beschermd is tegen het Stagefright-lek en of een patch nog uit gaat komen.

Samsung kondigde eerder een beter update-beleid aan voor verschillende apparaten; waaronder de Samsung Galaxy S6-serie, Galaxy S5, Note 4 en Tab S2. Menno van den Berg, Managing Director bij Samsung Benelux laat over de nieuwe strategie het volgende weten;

“Wij vinden het belangrijk dat consumenten weten waar ze aan toe zijn als het gaat om software- en security-updates. Met meer informatie op de website hopen we meer duidelijkheid te verschaffen. We moedigen andere leveranciers aan om hetzelfde te doen, zodat alle Nederlanders in 2016 nog beter geïnformeerd zijn.”

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel