Samsung krijgt boete omdat het smartphone slechter maakt na update

AGCM, de Italiaanse mededingingswaakhond, heeft Samsung en Apple een flinke boete gegeven. De reden hiervan is dat de merken zich schuldig maken aan het trager en slechter maken van smartphones na een update.

Slechtere smartphone na update

Het Italiaanse AGCM heeft naar eigen zeggen twee complexe zaken behandeld waarbij het tot de conclusie is gekomen dat er oneerlijke handelspraktijken zijn uitgevoerd door Apple en Samsung. De twee fabrikanten zouden zich schuldig maken aan het slechter en trager maken van smartphones na een update. Dit zou consumenten ertoe kunnen/moeten bewegen om sneller een nieuwe smartphone aan te schaffen.

Volgens de waakhond zorgden enkele updates ervoor dat de prestaties aanzienlijk minder werden, en zelfs dat er ernstige storingen optraden. Tevens zouden, in het geval van de Galaxy Note 4, updates zorgen voor defecten die niet onder de garantie vallen en dus niet zonder kosten gerepareerd worden. Welke defecten precies zijn gevonden is niet bekend gemaakt.

Apple krijgt de boete voor meerdere toestellen waarin de praktijken aan het licht zijn gekomen; de iPhone 6 (Plus) en iPhone 6S (Plus). Het boetebedrag voor Apple is 10 miljoen euro. Bij Samsung zijn aanwijzingen gevonden bij de Samsung Galaxy Note 4 en dit levert een boete op van 5 miljoen euro. Gebruikers van de Note 4 zouden gepusht worden om de Marshmallow-update uit te voeren, terwijl deze meer zou eisen van de hardware dan het toestel aan kon.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel