Samsung Galaxy Note 9: september-update en handige Bixby-knop verbeteringen

Samsung heeft voor de Samsung Galaxy Note 9 een nieuwe update uitgebracht. Naast de patch van september, zul je ook minder snel de Bixby assistent starten. We leggen je uit hoe dit zit.

Galaxy Note 9: minder snel Bixby starten

In Nederland is Samsung begonnen met het uitrollen van een nieuwe update. De update brengt de beveiligingsupdate van september 2018 waarbij een reeks kwetsbaarheden in Android worden aangepakt. Daarbij heeft Samsung voor de Note 9 nog een andere verbetering in petto.

Galaxy Note 9 september update

Wanneer je (per ongeluk) eenmaal op de Bibxy-knop drukt, aan de linkerkant van de telefoon, wordt direct de assistent van Samsung erbij gehaald. Dit heeft tot veel ergernis geleid bij gebruikers, omdat je hem zomaar zonder erg in kunt drukken. Met de laatste update kun je in Bixby instellen, dat Bixby pas geopend wordt als je twee keer op de knop drukt. Het is nog niet mogelijk om via de officiële manier de knop uit te schakelen. Wel kun je via een omweg een eigen actie koppelen een de Bixby knop.

Galaxy Note 9 Bixby knop

De update wordt OTA, dus via het toestel aangeboden. Zodra deze beschikbaar is, krijg je een melding op je telefoon. Je kunt via het menu met instellingen ook handmatig controleren op een update. Lees ook onze uitgebreide Samsung Galaxy Note 9 review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel