‘Samsung Galaxy S6 krijgt mogelijk update naar Android 8.0 Oreo’

Samsung heeft de eerste berichten losgelaten over een mogelijke Oreo-update voor de Samsung Galaxy S6. Het zou een zeer interessante stap zijn van Samsung als zij het drie jaar oude toestel inderdaad voorzien van Android 8.0 Oreo.

Galaxy S6 met Android Oreo?

Samsung zou volgens berichten op platform Reddit de Galaxy S6 voorzien van een update naar Android 8.0 Oreo. Een gebruiker op het platform heeft met verschillende medewerkers van de Samsung klantenservice contact gehad over het feit of er nog een update aan zit te komen voor de Samsung Galaxy S6, en dit zou volgens de berichten inderdaad het geval zijn.

Samsung Galaxy S6 scherm

Het gaat in dit geval zelfs om de update naar Android 8.0 Oreo. Wanneer de berichten kloppen zou het toch wel uniek genoemd kunnen worden. De Samsung Galaxy S6 is namelijk bijna drie jaar oud en volgens Samsung’s update-pagina zou het toestel tot en met maart 2017 software-support krijgen.

Klantenservice-medewerkers hebben lang niet altijd de juiste informatie tot hun beschikking, het is dan ook niet zeker of de Galaxy S6 inderdaad de update krijgt naar Android 8.0 Oreo. Er is nog geen datum bekend en volgens Samsung Nederland is er op dit gebied nog niets aangekondigd.

Fabrikanten verdienen namelijk niet -direct- aan updates, zo schreven we in onze opinie over het update-beleid van fabrikanten. De Galaxy S6 wordt nog wel steeds bijgehouden met beveiligingsupdates.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel