Samsung Galaxy S7 Edge Plus: zijn dit de specificaties waar we op zitten te wachten?

Samsung zal binnen enkele weken naar verwachting de Samsung Galaxy S7 gaan presenteren. Echter heeft de Koreaanse fabrikant nog meer varianten in de pijplijn zitten binnen de Samsung Galaxy S7-lijn. Nu zijn de vermoedelijke specificaties uitgelekt van de Samsung Galaxy S7 Edge Plus; met een gebogen scherm.

Samsung Galaxy S7 Edge Plus

Al meerdere keren zijn berichten naar buiten gekomen over de komst van de Samsung Galaxy S7. De Samsung Galaxy S7 zal de huidige Samsung Galaxy S6 opvolgen. Toch zal Samsung niet het roer drastisch omgooien; volgens de berichtgeving tot nu toe zal de vormgeving niet veel verschillen met de huidige S6. Samsung zal niet alleen met de S7 komen, maar de lijn uitbreiden met de Galaxy S7 Edge en volgens de berichten van vandaag ook de Samsung Galaxy S7 Edge Plus.

Specificaties

Er zou een screenshot met toestel-gegevens zijn uitgelekt van de Samsung Galaxy S7 Edge Plus. De Edge Plus zou beschikken over een 5,7 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Samsung zou daarnaast gebruik maken van een Qualcomm Snapdragon 820 processor en niet van een (Exynos-) processor uit eigen huis. De processor krijgt hulp van het 4GB RAM-geheugen.

Samsung Galaxy S7 Edge Plus

Camera

Aan de achterzijde van de Samsung Galaxy S7 Edge Plus zou een 12.2 megapixel camera geplaatst zijn. Voor het maken van selfies zou de smartphone voorzien zijn van een 5 megapixel front-camera. Net als de huidige Samsung Galaxy S6-lijn zal ook de opvolger een vingerafdrukscanner aan boord hebben.

Geheugen

De bron spreekt verder van 32GB intern geheugen. Wel zal Samsung in dat geval meerdere varianten uitbrengen van de Samsung Galaxy S7 Edge met 32GB, 64GB en mogelijk ook 128GB interne opslagruimte. De kans dat het geheugen uitgebreid kan worden met een geheugenkaart lijkt helaas klein bij de S7. Het toestel zal voorzien zijn van een Micro-USB poort en Android 6.0 Marshmallow met de nieuwste versie van Samsung TouchWiz.

Naar verwachting zullen we de Samsung Galaxy S7 (en mogelijk ook de andere S7-varianten) te zien krijgen rond het Mobile World Congress in Barcelona.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel