‘Samsung Galaxy S7 krijgt USB-C, geheugenkaartslot en drukgevoelig display’

Volgens de nieuwste geruchten zou Samsung de Samsung Galaxy S7 toch voorzien van een aantal interessante functies die eerder niet leken te komen. De Samsung Galaxy S7 zou volgens doorgaans betrouwbare bronnen voorzien worden van een USB Type-C poort, een slot voor een geheugenkaart en een drukgevoelig display. De Galaxy S7 zou eind februari door Samsung aangekondigd moeten gaan worden.

Samsung Galaxy S7

De nieuwste berichten rondom de Samsung Galaxy S7 komen van de zakelijke krant The Wall Street Journal. De krant meldt dat de Samsung Galaxy S7 uitgebracht wordt met een drukgevoelig display. De drukgevoeligheid zorgt er voor dat bepaalde acties uitgevoerd kunnen worden aan de hand van hoe hard het scherm wordt aangeraakt. Eerder paste Apple deze techniek al toe onder de naam 3D Touch in de iPhone.

Geheugenkaart

Samsung zou de Samsung Galaxy S7 ook uit gaan brengen als ‘Edge’ variant zoals bij de Samsung Galaxy S6 Edge het geval is. Wel zal de ‘normale’ Samsung Galaxy S7 een of meerdere extra opties krijgen die op de variant met het doorlopende scherm gemist moeten worden. Een voorbeeld hiervan is het geheugenkaart-slot om zo het geheugen uit te breiden. Bij de Samsung Galaxy S6 ontbreekt deze mogelijkheid.

USB Type-C en camera

Volgens WSJ zal de vormgeving van de Samsung Galaxy S7 voorzien zijn van een gelijkwaardig design als de Samsung Galaxy S6. Wel zal er aan de achterkant één en ander veranderen. De camera zou in de nieuwste Galaxy niet meer uitsteken waardoor het toestel geen ‘bult’ aan de achterzijde heeft. Ook zou in donkere omgevingen de camera nog beter moeten presteren. Daarnaast zou Samsung voor de Galaxy S7 toch gebruik maken van een USB Type-C poort, iets wat eerder niet het geval zou zijn. USB Type-C zagen we eerder al in toestellen als de Nexus 5X en Nexus 6P.

Iris-scanner

De Samsung Galaxy S7 zou tevens aan de voorzijde beschikken over een iris-scanner, waarmee het toestel je herkent door naar je oog te ‘kijken’. Of alle varianten van de Samsung Galaxy S7 hierover zouden beschikken, durft de bron niet met zekerheid te zeggen. Het toestel zou eind februari aangekondigd moeten worden door Samsung, op het Mobile World Congress in Barcelona. In maart zal de verkoop van start gaan voor de Samsung Galaxy S7.

Vooralsnog blijven de geruchten spreken over twee varianten qua processors. Zo zou de Samsung Galaxy S7 niet alleen met een Snapdragon 820 processor leverbaar moeten worden, maar ook met een eigen Exynos processor. Wanneer er meer bekend is over de Samsung Galaxy S7 lees je dat uiteraard op DroidApp.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel