Qualcomm toont Snapdragon 820: ‘dé processor van 2016’

Chipfabrikant Qualcomm heeft haar nieuwste processor getoond op een bijeenkomst in New York. De Snapdragon 820 bevat de laatste ontwikkelingen op het gebied van processoren en biedt veel rekenkracht.

Qualcomm Snapdragon 820

De Snapdragon 820 is de opvolger van de Snapdragon 810 processor. Naast maximaal vier 2.2 GHz rekenkernen biedt de processor ook ondersteuning voor Quick charge, 4K Ultra video opnames en ook het afspelen van dit materiaal moet geen probleem zijn. Op het gebied van connectiviteit is de processor eveneens rijk uitgerust, de chip ondersteund 4G snelheden tot 600 Mbps en 5GHz WiFi met snelheden van tenminste 500 Mbps.

Qualcomm heeft deze kleine chip op 14 nanometer weten te produceren. Ook belooft het bedrijf dat de vier rekenkernen 2x zo efficiënt hun werk kunnen doen ten opzichte van de acht rekenkernen van de Snapdragon 810. In de chip is ook een processor opgenomen voor de zogeheten “always on” modules, hierdoor wordt de gewone processor ontlast en scheelt dit in het batterijverbruik. De volledige (technische) specificaties vind je hieronder.Snapdragon 820 specificaties

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel