Samsung Galaxy Tab S6 gespot met dual-camera

Samsung werkt aan een nieuwe tablet onder de naam Galaxy Tab S6. Deze nieuwe tablet moet gaan beschikken over een dubbele camera. De camera’s in tablets krijgen bij veel fabrikanten onvoldoende aandacht om serieus leuke kiekjes mee te schieten. Dat moet met deze mogelijk gaan veranderen.

Galaxy Tab S6 gespot

We verwachten dit jaar nog verschillende apparaten van Samsung. Natuurlijk is er de Galaxy Note 10 die volgende maand aangekondigd wordt, en hopen we nog op de release van de Samsung Galaxy Fold. In ieder geval lijkt het er ook op dat er een nieuwe tablet aan zit te komen; de Samsung Galaxy Tab S6. De collega’s van Sammobile hebben foto’s online gezet waarbij we de tablet te zien krijgen.

Samsung Galaxy Tab S6

Hoewel officiële bevestiging over de nieuwe tablet nog ontbreekt, lijkt de naam ‘Galaxy Tab S6’ het te gaan worden. Hierbij wordt dus de naam Galaxy Tab S5 overgeslagen, hoewel er wel onlangs een tablet met de naam Galaxy Tab S5e uitgebracht werd. Een primeur voor een Android-tablet is de aanwezigheid van de dual-camera. Samsung lijkt hiermee de camerakwaliteit op een tablet serieus te nemen.

De Samsung Galaxy Tab S6 lijkt verder te beschikken over de bekende S Pen ondersteuning, een Snapdragon 855 processor met 6GB RAM en 128/256GB opslagruimte. Volgens de informatie krijgt de tablet aan de voorzijde een 10,5 inch beeldscherm en draait het apparaat op Android 9 Pie met de eigen One UI skin van het bedrijf. Terug nog even naar de S Pen, die moet volgens de berichten middels een magneet aan de tablet worden bevestigd, en worden opgeladen via een groef aan de achterzijde van het apparaat. Het apparaat moet beschikbaar komen in het bruin, grijs en blauw. Verwacht wordt dat het apparaat in september, tijdens de IFA wordt gepresenteerd.

Lees ook

Reageer op dit artikel