Samsung ziet opnieuw daling kwartaalcijfers: minder smartphone-verkoop

Samsung heeft de cijfers over het tweede kwartaal van 2019 gedeeld. Hieruit blijkt dat het bedrijf wederom de omzet ziet dalen. Ook verkoopt Samsung minder smartphones.

Samsung in Q2 2019

Over het tweede kwartaal van 2019 ziet Samsung wederom een daling in de omzet. Dit is niet de eerste keer dat de Koreaanse fabrikant dit ziet; in het vorige kwartaal noteerde het merk ook al een daling. Naast (consumenten-) apparatuur is het bedrijf ook groot in het ontwikkelen van chips voor computers en smartphones. Dat is eveneens een tak waar het minder goed mee gaat.

Samsung Galaxy S10+ galerij

Persbureau Reuters meldt dat de verkoop van chipsets daalde in het afgelopen kwartaal met 71 procent. De totale omzet van Samsung daalde met 56 procent. De reden hiervoor zou zijn dat het lijdt aan overaanbod en twee handelsoorlogen die er zijn. Dit gaat tussen China en de VS en tussen Japan en Zuid-Korea. Samsung zou hiervan hinder ondervinden.

De smartphone-afdeling van Samsung noteert, in vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar, een daling van 42 procent aan omzet. De reden hiervan zou zijn dat high-end smartphones minder snel verkopen en dat het meer geld besteedt aan marketing. Samsung hoopt op betere cijfers in het komende kwartaal met de introductie van de Galaxy Note 10, Galaxy Fold en andere apparaten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 438,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 609,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 635,00 euro
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel