Bevestiging: vouwbare Samsung Galaxy Fold is verbeterd en komt in september

Samsung heeft de Galaxy Fold voorzien van een flinke update. Niet softwarematig, maar de behuizing zelf. De opvouwbare smartphone kampte direct al met problemen, die zijn nu volgens Samsung aangepakt met verschillende maatregelen.

Galaxy Fold in september

Samsung brengt een vernieuwde editie van de Samsung Galaxy Fold uit. Het bedrijf heeft dit bevestigd, waarbij het aangeeft dat de vouwbare smartphone vanaf september beschikbaar moet zijn in geselecteerde markten. Oorspronkelijk was het plan dat de foldable smartphone in mei uitgebracht zou worden, ook in Nederland, maar dat is niet gehaald.

Bij een groep reviewers vertoonde het scherm problemen en maakte dit het toestel onbruikbaar. Dit kwam voornamelijk omdat er een plastic laag over het scherm, verwijderd werd. Dit is bij de meeste smartphones geen probleem, maar bij de Fold dient deze als belangrijke beschermlaag.

De Koreaanse fabrikant heeft inmiddels gewerkt aan een verbeterde editie van de Samsung Galaxy Fold. Hierbij wordt nog steeds gebruik gemaakt van een plastic laag, welke doorloopt aan de randen en om de zijkanten. Samsung geeft verder aan dat het het scharnier hoger heeft geplaatst, en de ruimte hiertussen heeft verkleind. Volgens Samsung is de beschermlaag nu onderdeel van de schermstructuur, wat ervoor zorgt dat deze niet meer zo snel wordt losgehaald en ook minder gevoelig is voor onheil.

Samsung zal zoals gezegd de Galaxy Fold, met een prijskaartje van zo’n 2000 euro, in september uitbrengen. Of Nederland ook tot de gelukkige landen behoort is onbekend. We zullen hier binnenkort meer over te weten komen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel