Nieuwe kwartaalcijfers: Huawei doet het opvallend goed; Sony en LG hebben moeite

De nieuwe kwartaalcijfers zijn binnen. Hieruit blijkt dat fabrikanten Sony en LG het moeilijk hebben. Ook blijkt dat Huawei het opvallend genoeg juist erg goed doet; ondanks de sancties die vanuit de VS zijn opgelegd.

Huawei, Sony en LG in Q2 2019

Drie fabrikanten hebben hun kwartaalcijfers naar buiten gebracht. Het gaat om de financiële resultaten van Huawei/Honor, Sony en LG over het tweede kwartaal van 2019. We beginnen met Sony en LG. Deze twee fabrikanten hebben het al langere tijd wat moeilijker op de smartphonemarkt.

LG

De mobiele divisie van LG blijft maar ondermaats presteren, zo blijkt uit het nieuwe rapport. In vergelijking met dezelfde periode in 2018 noteert LG Mobile een omzetdaling van 21,3 procent (1,38 miljard dollar). In vergelijking met de cijfers van Q1 2019 is dit wel een stijging van 6,8 procent. LG geeft aan dat het last heeft van de agressieve prijsstelling van Chinese merken. In Q3 wordt verbetering verwacht door de vraag naar 5G en nieuwe producten die moeten verschijnen. De LG G8s is hier een voorbeeld van.

Sony

De Xperia-toestellen van Sony gaan ook niet overdreven hard over de toonbank. In een jaar ziet Sony een daling van 15 procent. Dit gaat niet alleen over de mobiele tak, maar over de gehele Electronics Products & Solutions afdeling. Het komt uit op een bedrag van 776 miljoen dollar. Sony ziet ook een daling in televisies en digitale camera’s. Sony geeft aan dat het ook te maken heeft met een negatieve impact van de wisselkoersen.

Huawei P30 - P30 pro achterkant

Huawei

Dan Huawei. Dit bedrijf realiseert wel een omzetstijging en wel van 23,2 procent tot 32,2 miljard dollar. Het bedrijf wist 59 miljoen toestellen te verschepen en dat is een stijging van 31 procent in vergelijking met vorig jaar. In totaal heeft Huawei nu dit jaar 118 miljoen smartphones verkocht. Hieronder vallen ook de toestellen van dochtermerk Honor.

In mei kwamen de Amerikaanse sancties en dat zorgde voor veel onduidelijkheid. Het lijkt er echter op dat Huawei hier nog altijd geen last van heeft. Dit komt ook omdat Huawei in China minder afhankelijk is van Google voor haar smartphones. Huawei kent een grote groep gebruikers in haar thuisland.

Inmiddels zijn de sancties vrijwel opgeheven, en kunnen bedrijven weer zaken doen met Huawei. Enige voorwaarde hiervoor is dat dat bedrijf een licentie moet aanvragen en dat die zaken geen schade kunnen brengen aan de Amerikaanse markt.

Andere partijen

Andere partijen hebben ook hun cijfers gedeeld. Xiaomi ziet een omzetdaling van 20 procent; en komt uit op 11,5 miljoen toestellen. Bij Oppo is het aantal gedaald met 18 procent naar 17,9 miljoen devices. Deze cijfers hebben betrekking op de Chinese markt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel