Sony’s smartphone-verkopen zijn nog verder gekelderd: is er nog hoop?

Sony zit met haar smartphones in zwaar weer. Dat zat het al, maar dat is nu nog verder het geval. Ieder kwartaal zijn de cijfers minder rooskleurig, maar dat het nog erger kan blijkt als we de cijfers over 2018 zien.

Sony Xperia’s in 2018

De smartphonetak van Sony kan niet heel tevreden zijn over het afgelopen jaar. Er zijn maar liefst 50 procent minder smartphones verkocht dan in 2017. Waar in 2017 nog zo’n 13,5 miljoen eenheden verkocht werden, zijn er in 2018 ‘slechts’ 6,5 miljoen smartphones verkocht. Dit is een enorme daling. Sony wordt met de Xperia-reeks een steeds kleinere speler. Met andere producten doet Sony nog altijd goede zaken.

Sony Xperia 10 Plus

Sony zag het bedrijfsresultaat over zowel het vierde kwartaal 2018 als over het gehele jaar 2018 flink stijgen. Het moge duidelijk zijn dat de mobiele divisie daar niet echt aan bij heeft gedragen. Sony is met haar Xperia-smartphones niet de enige fabrikant die het zwaar heeft. Ook LG en HTC zitten al tijden met hun mobiele telefoons in zwaar weer.

Voor dit jaar heeft Sony al verschillende devices gepresenteerd. Het high-end model is de Sony Xperia 1. Daarbij is de XA-serie vervangen door de Xperia 10 en 10 Plus. Het blijft echter vaag wanneer de Xperia 1 uitgebracht wordt. Daarnaast heeft Sony nog altijd een goede naam op het gebied van updates. Wel zou Sony plannen hebben om het roer radicaal om te gooien. Het bedrijf zou de helft van haar werknemers willen ontslaan en enkele landen niet meer willen bedienen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel