Sony verkoopt amper nog smartphones: dit zijn de cijfers

Sony heeft de nieuwste cijfers gedeeld over de verkopen van de fabrikant. De mobiele tak laat nog steeds een neerwaartse trend zien. In 2018 is het aantal verkopen opnieuw flink gedaald. Het aantal eenheden dat verkocht is, is met 55 procent gedaald.

Sony Mobile verkopen dalen

Het aantal verkochte smartphones van Sony is opnieuw flink gedaald. Ten opzichte van vorig jaar laten de verkopen een daling zien van 55 procent, toen verscheepte Sony 4 miljoen smartphones. Er zijn in het laatste kwartaal van 2018 1,8 miljoen Sony Xperia-smartphones verkocht. Dat is niet heel veel, maar een daling van meer dan 50 procent is wel heel erg veel. Daarbij staat het vierde kwartaal (met de decembermaand) doorgaans als lucratief bestempeld.

Sony Xperia XZ3 review

Sony verwacht in het jaar 2019 6,5 miljoen smartphones te verkopen. We zijn erg benieuwd naar hoe Sony dit gaat aanpakken. De Japanse fabrikant staat bekend om haar degelijke toestellen en een goed updatebeleid. Toch lijkt de Xperia XZ3 niet voor een flinke boost gezorgd te hebben. Laten we hopen dat Sony flink uit weet te pakken tijdens het Mobile World Congress. De persconferentie staat gepland voor maandagochtend 25 februari.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel