Sony verkoop 70 procent minder Xperia-toestellen

Sony heeft zijn kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van 2018 naar buiten gebracht. De fabrikant laat een forse daling zien in het aantal verkopen. Er zijn veel minder Xperia-toestellen verkocht dan eerder.

Sony in Q2 2018

In de laatste kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van 2018 heeft Sony 70 procent minder Xperia-smartphones verkocht dan een jaar eerder. In totaal zijn er zo’n 2 miljoen toestellen over de toonbank gegaan. Dit waren er vorig jaar nog 3,4 miljoen.

Sony Xperia Q2 2018

Eerder wist Sony wel te melden dat het minder modellen wil uitbrengen om zo de mobiele tak meer winst te laten genereren. De omzet van deze divisie daalde naar 132,5 miljard yen, het verlies bedroeg 10,8 miljard yen, wat omgerekend zo’n 82,5 miljoen euro is.

Andere divisies van Sony deden het beter, waardoor het bedrijf de winst en omzet wel zag stijgen over het algemeen. Vooral met de PlayStation 4 doet Sony nog altijd goede zaken. In het afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf 3,2 miljoen consoles. Bij de televisies zag Sony ook een lichte stijging in de verkopen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel