Sony presenteert krachtige 48 megapixel camera: bedoeld voor Xperia XZ3?

De kans dat we rond de IFA van Sony een nieuwe high-end smartphone gaan zien, is zomaar aanwezig. De Xperia XZ3 wordt in de wandelgangen genoemd als het nieuwe toestel. Nu heeft Sony een 48 megapixel camerasensor aangekondigd. Gaan we die terugzien in de nieuwe Xperia? De kans is erg groot.

Sony met 48 megapixel camerasensor

De nieuwe Sony Xperia zal voorzien zijn van een camerasensor van 48 megapixel. Dat heeft de Japanse fabrikant bevestigd. De fabrikant heeft de nieuwe sensor voorgesteld, en deze zal vanaf september dit jaar in een smartphone geïntegreerd worden. Aangezien er al langere tijd berichten rondgaan over de Xperia XZ3 die rond de IFA in Berlijn gepresenteerd wordt, is de kans zeer aannemelijk dat het high-end toestel deze camera meekrijgt.

Sony 48 megapixel

De beeldsensor van Sony zit vol technische termen en hoogstandjes. Samengevat betekent dit dat het toestel nog betere foto’s moet kunnen maken. Niet alleen overdag, maar ook in omgevingen met weinig licht. De camera moet een lage lichtgevoeligheid aankunnen. Volgens Sony zorgt een 12 megapixel sensor voor heldere beelden met weinig ruis als toevoeging. De Quad Bayer techniek van Sony kan vier pixels samenvoegen tot één waardoor dit de kwaliteit in de avond en nacht verder moet vergroten.

Zodra er meer bekend is over de Xperia XZ3 dan lees je dat natuurlijk op DroidApp. Het toestel moet de huidige Xperia XZ2 opvolgen. Sony bracht eerder deze maand nog wel de Xperia XZ2 Premium uit als tussenmodel. In onze Xperia XZ2 review waren we al erg enthousiast over het toestel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel