Komst van Xperia XZ4 Compact onzeker: Sony slaat nieuwe weg in

Sony heeft gereageerd op berichten over een nieuwe compacte smartphone van de fabrikant. Er doken eerder wel berichten op over de Sony Xperia XZ4 Compact, maar de kans dat die daadwerkelijk komt lijkt een stuk kleiner.

Geen Xperia XZ4 Compact?

Sony werkt momenteel aan een reorganisatie binnen het bedrijf. Een nieuwe strategie moet het merk weer populair maken en naar alle waarschijnlijkheid gaan we hier eind februari het begin van zien. Zo verwachten we ook de Sony Xperia XZ4, de nieuwe high-end smartphone van de fabrikant. Er gingen ook berichten rond over een compact, de Xperia XZ4 Compact, waar renders van verschenen, maar de komst hiervan lijkt onzeker.

Sony Xperia XZ2 Compact ^

Een recent interview met Don Mesa, vice-president marketing bij Sony Mobile, geeft hierover meer duidelijkheid. “We hebben het lang volgehouden met de Compact vanwege het gebruiksgemak…, er is altijd ruimte voor verschillende formaten, maar mensen willen nu meer oppervlakte voor hun inhoud.”

Hoewel Sony een nieuwe richting in wil slaan met haar smartphones, moeten we niet al te drastische veranderingen verwachten. De basis wordt gelegd met de Xperia XZ4, waar een half jaar later, bij de IFA de lijn bijgewerkt zal worden, in plaats van meerdere telefoons uit te brengen binnen een jaar tijd, zo meldt Digital Trends, waarmee het interview is gehouden. Mesa; “Wat consumenten van ons kunnen verwachten, is meer een echte Sony, met een perfecte balans tussen inhoud en apparatuur. Hopelijk kunnen we een paar mensen verrassen”.

Of de Sony Xperia XZ4 Compact definitief niet komt is dus niet bevestigd, maar de kans wordt aanzienlijk kleiner met dit bericht. Sony was één van de weinige fabrikanten die een écht compact toestel uitbracht met high-end specificaties. Ga jij deze compacte krachtpatsers missen?

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel