Sony ziet stijging in aantal verkochte smartphones in Q2 2017: maar hoeveel?

Sony heeft net als de verschillende andere fabrikanten de kwartaalcijfers naar buiten gebracht. Als we kijken naar de cijfers over Q2 2017 van Sony blijkt dat de omzet daalde; wel wist het bedrijf meer Xperia-smartphones te verkopen.

Sony Xperia in Q2 2017

In de kwartaalcijfers over Q2 2017 heeft Sony wisselende resultaten neergezet. Het kwakkelde een beetje met de verkopen van smartphones, maar door een andere weg in te slaan weet de Japanse fabrikant wel zwarte cijfers te schrijven gelukkig. De fabrikant zag de omzet van de smartphonedivisie dalen, maar het aantal verkopen van Xperia-toestellen stijgen.

Sony verkopen Q2 2017

Over Q2 2017 zijn er wereldwijd 3,4 miljoen Sony smartphones verkocht. Dit is in vergelijking met andere merken vrij weinig. Huawei verkocht in het tweede kwartaal bijvoorbeeld 73 miljoen toestellen, terwijl LG er 13,3 miljoen wist te verkopen. Ook Samsung en Apple verkopen vele malen meer toestellen. Toch is het opvallend dat Sony met dit lage aantal zwarte cijfers kan schrijven. De omzet kwam uit op 27,5 miljoen euro.

Het aantal toestellen dat verkocht werd is ook hoger dan vorig kwartaal; toen stonden de verkoopcijfers op 2,9 miljoen eenheden. In het tweede kwartaal van 2016 wist Sony 3,1 miljoen toestellen te verkopen.

Op dit moment is Sony in verschillende segmenten actief. Zo is er de Xperia XZ Premium en Xperia XZs. Tevens is Sony ook nog steeds actief in het mid-end segment en publiceerden we van het weekend de Sony Xperia XA1 review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel