LG: mobiele divisie draait wederom verlies, wel succesvoller in Europa

LG heeft de kwartaalcijfers naar buiten gebracht over de afgelopen drie maanden. Hieruit blijkt dat smartphones in Europa meer verkocht worden, maar dat er wereldwijd gezien een afname is.

LG in Q2 2017

Over het tweede kwartaal van 2017 heeft LG 13,3 miljoen smartphones verkocht. Dit aantal ligt 10 procent lager dan vorig kwartaal en 4 procent lager dan over het tweede kwartaal in 2016. Opvallend is dat wereldwijd gezien het aantal verkochte smartphones is gedaald, maar dat in Europa het aantal verkochte toestellen 10 procent hoger ligt in vergelijking met het vorige kwartaal.

De smartphonetak van LG maakt al langere tijd verlies, maar dit kwartaal is het minder hoog dan vorig jaar. LG draaide met deze divisie een omzet van ongeveer 2,1 miljard euro. Het verlies van de smartphone-afdeling staat op 101 miljoen euro.

LG G6 galerij

Volgens LG zijn de prijzen van de materialen gestegen. Daarnaast zouden er minder premium smartphones verkocht zijn. LG kwam eerder dit jaar met haar high-end toestel; de LG G6. In onze LG G6 review waren we al erg te spreken over het toestel, dan inmiddels flink in prijs is gedaald. Echter komt het verlies mogelijk ook door een verminderde populariteit van de G6.

Eind augustus zal LG een nieuwe high-end smartphone presenteren; de LG V30. ‘De nieuwe smartphone’ moet er volgens de Koreaanse fabrikant voor zorgen dat het aantal verkochte toestellen zal stijgen in het komende kwartaal. Door deze uitspraak verwachten we de LG V30 uiterlijk medio september in de winkels.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel