Kwartaalcijfers LG Q2 2016: werk aan de winkel voor mobiele tak

De LG G5 van de Koreaanse fabrikant behaalt niet het gewenste resultaat. LG heeft de kwartaalcijfers naar buiten gebracht en die laat zien dat het beter kan met de mobiele tak van het bedrijf. Echter is het niet allemaal negatief en is er ook positief nieuws te melden.

LG kwartaalcijfers Q2 2016

De kwartaalcijfers van LG over het afgelopen kwartaal laten zien dat er werk aan de winkel is voor de mobiele tak van de fabrikant. Weliswaar steeg de omzet in vergelijking met het eerste kwartaal van 2016 met 12 procent voor de mobiele afdeling. In vergelijking met het tweede kwartaal 2015 zien we een daling van 6,2 procent.

LG G5 internet

Het bedrijfsresultaat van LG is over het afgelopen kwartaal bijna 140 procent hoger en komt uit op bijna 469 miljoen euro. De omzet bedroeg omgerekend ongeveer 11,2 miljard euro. Op het gebied van huishoudelijke apparatuur en televisies zag LG de verkopen flink stijgen.

Het aantal verkochte smartphones van LG is gestegen met 3 procent. Totaal zijn er in het tweede kwartaal van 2016 13,9 miljoen LG telefoons verkocht. Echter werd een flink verlies gedraaid en komt dit volgens LG door de tegenvallende LG G5. Deze smartphone zou niet het gewenste succes geboekt hebben. Wel wil het bedrijf dit met een reorganisatie proberen te herstellen. Ook wil het bedrijf met een nieuwe LG V-smartphone komen, als opvolger voor de LG V10.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel