Zoveel smartphones verkocht Sony in het derde kwartaal van 2016

Sony heeft de kwartaalcijfers over het derde kwartaal van 2016 naar buiten gebracht. Door de verschillende veranderingen die door zijn gevoerd, is de mobiele tak van Sony weer wat gezonder. Maar hoeveel smartphones heeft Sony met de Xperia-lijn aan de man gebracht in Q3 2016?

Sony in Q3 2016

Sony heeft de kwartaalcijfers naar buiten gebracht. Het gaat om de cijfers over het derde kwartaal van 2016. Hierbij wordt duidelijk dat Sony bijna 40 procent minder omzet wist te halen met de mobiele tak. De omzet van de mobiele divisie van Sony daalde naar zo’n 1,47 miljard euro.

Smartphones

Inmiddels heeft Sony dankzij verschillende inspanningen ervoor gezorgd dat er wel meer winst wordt gemaakt. Waar de fabrikant het voorheen moest doen met een verlies, is er inmiddels een winst van 32 miljoen euro behaald. Echter is het aantal verkochte smartphones gehalveerd. Van 7,2 miljoen Xperia-smartphones in Q2 2016, naar 3,5 miljoen toestellen in Q3 2016. De nieuwste strategie van Sony richt zich voornamelijk op het high-end segment en niet langer meer specifiek op de mid-end klasse.

Sony Xperia X Compact XZ

Andere producten

Sony heeft verder bekend gemaakt dat er 3,9 miljoen PlayStation 4-spelcomputers over de toonbank zijn gegaan. De camera-divisie bleef hangen op 800.000 producten die uitgeleverd werden. Sony verkocht 3,1 miljoen televisies over het afgelopen kwartaal.

Sony bracht onlangs twee nieuwe toestellen uit op de markt. Het gaat hierbij om de Sony Xperia XZ en de Sony Xperia X Compact. Beide smartphones hebben we op DroidApp uitgebreid getest. Onze bevindingen lees je in onze Sony Xperia XZ review en in onze Sony Xperia X Compact review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel